התקן הישראלי לבנייה ירוקה - מאת יורם קראוס

פורום העוסק בבניה ירוקה

מנהל: koby33

התקן הישראלי לבנייה ירוקה - מאת יורם קראוס

הודעהעל ידי nadlanAdmin ב א' מאי 24, 2009 1:52 pm

"בנייה ירוקה, על פי הגדרתה, היא בנייה המתייחסת ומתקשרת עם הסביבה בה היא נבנית, שואבת ממנה חומרים ומתאימה את עצמה לתנאי האקלים והשטח", מסביר יורם קראוס. "לכן, ברור מאליו, שתקני בנייה ירוקה ישראלים לא היו יכולים להיות מעותקים ממקום אחר, ולא משנה עד כמה מתקדם אותו מקום/מדינה בהקשר של הבנייה הירוקה. היה צריך לכתוב תקן ישראלי לבנייה ירוקה, שיתייחס לסביבה הישראלית, לגיאוגרפיה ולאקלים של ארץ ישראל, לבעיות המיוחדות לאזורנו ולחומרים הטבעיים הנמצאים בו".
"נכון להיום כבר קיים תקן הישראלי לבנייה ירוקה, אומר יורם קראוס. "התקן הישראלי לבניינים ירוקים פורסם בחודש מאי 2006 ונקרא: ת"י 5281 - בניינים שפגיעתם בסביבה פחותה".
"את התקן יזמו המשרד לאיכות הסביבה ומכון התקנים הישראלי", אומר יורם קראוס, "והוא מאפשר לאדריכלים, מתכננים, יזמים וקבלנים שמעוניינים לבנות מבנה אשר יעמוד בדרישות התקן לקבל "תו ירוק" של מכון התקנים הישראלי".
"האלמנטים של בנייה ירוקה להם מתייחס התקן כוללים: שימוש חכם באנרגיה, בידוד, חיסכון במים, פינוי פסולת ממבנים, טיפול ברעש, הקפדה על איכות האוויר במבנים, וכן שמירה על יחסים נכונים ו"ירוקים" בין השטח הפתוח לשטח הבנוי. התקן הקיים עוסק במבני מגורים ומשרדים והמשרד לאיכות הסביבה כבר החל לקדם את כתיבתו של תקן ישראלי לבתי מלון, ומבני תעשיה ותעסוקה. נכון ל- 2009, אומר יורם קראוס, קיימים כבר מספר פרויקטים בישראל הנמצאים בשלבי תכנון ובנייה, הכוללים כבר את האלמנטים הללו, כמו בניין הפקולטה החדש להנדסה אזרחית בטכניון ומעונות הסטודנטים בשדה בוקר".
"לכל מי שרוצה לעיין בתקן", אומר יורם קראוס, "ניתן להוריד את התקן הישראלי לבנייה ירוקה (ת"י 5281), מאתר המשרד להגנת הסביבה, אשר רכש את זכויות ההפצה של תקן הבניה הירוקה בישראל".

יורם קראוס, הוא מייסד ומנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי. החברה פועלת בתחום הבנייה מזה למעלה מ-15 שנים ובין לקוחותיה נמנים ארגונים ומוסדות חשובים בישראל, כמו משרד הביטחון, ארגונים פיננסיים כמו בנקים וחברות ביטוח וחברות היי-טק בינלאומיות, כגון גוגל, סאפ, הוט ועוד. SMS בראשותו של יורם קראוס, פועלת בישראל ובחו"ל ונחשבת כיום לחברה הגדולה בתחומה במרכז הארץ.
nadlanAdmin
מנהל האתר

Re: התקן הישראלי לבנייה ירוקה - מאת יורם קראוס

הודעהעל ידי ספיר ב ה' מאי 28, 2009 8:30 am

הבניה הירוקה תסייע להפחית את הנזק הנגרם לסביבה כתוצאה מהקמת מבנים חדשים ועל כן צריכים להרבות בבנייה מסוג זה. לפי דבריו של יורם קראוס ישנו תקן לבנייה מסוג זה ולכן צריכה הממשלה לעודד יותר ויותר קבלנים אדריכלים ויזמים לתכן ולבנות מבנים שעומדים בתקן הבניה הירוקה.
ספיר

הודעהעל ידי yamyam ב ג' יוני 02, 2009 11:46 am

לאחר קריאה מעמיקה של התקן , התעניינתי יותר ויותר בבנייה הירוקה. כיום קיים מצב של חוסר מודעות בקרב האנשים לגבי הבנייה הירוקה, כמובן, שצריך לשנות זאת.
כמו שיש פרסומות לגבי מצב הכינרת, אנשים חשופים יותר לנושא ומודעים למצב הקיים ולכן גם מתנהגים בהתאם. לכן, יש לעשות את אותו הדבר גם במקרה הנ''ל.
ההתחלה הזו של השינוי, זהו צעד קטן בשבילנו, המגמה הזו צריכה לעלות עם הזמן וזה רק אם האזרח הקטן יעשה משהו בנדון...
הדברים הקטנים הם החשובים אם נחסוך במים בזרת ברזים חסכוניים, השקייה לפי התקנות או הקפדה על ניקיון האוויר, מפעלים שעובדים עם חומרים טבעיים ולא כימיים כיוון שלא רק שאנחנו פוגעים בסביבתנו שמישרין אלא גם בבריאותינו בעקיפין.
לפי דעתי,צריך לעודד כמה שיותר את האזרחים בכלל ואת היזמים בפרט. מדובר בנושא רציני.
yamyam

הודעהעל ידי מיקה ב ב' יוני 08, 2009 11:18 am

מסכימה מאוד, הנושא הזה חשוב מאין כמוהו וחייבים להעלות אותו יותר למודעות, אני חושבת שהוא מתחיל לאט לאט בשנים האחרונות לתפוס יותר תאוצה אבל זה לא מספיק, גם הדברים צריכים להיות ברורים לאשורם, ישנם אנשים החושבים שבניית בית צמוד קרקע זהו סוג של בנייה ירוקה, אבל זה ממש לא נכון ( התברר לי גם אחרי שקראתי את הכתבות של יורם קראוס) אלא להפך שבעידן הזה של אוכלוסיה הולכת וגדלה דווקא בתי קומות הם הפתרון המיטיב ביותר עם הטבע.
חייבים להמשיך להעלות דברים כאלו למודעות ופורום מעין זה זה אחלה מקום לכך- ישר כוח!
מיקה

הודעהעל ידי עידית ב ג' ספטמבר 29, 2009 4:09 pm

בוודאי שבית צמוד קרקע אינו בגדר בנייה ירוקה אני חושבת שהפורום של יורם קראוס, דיי וורבאלי בתחום ומסביר את עיקרי הדברים.
בניה ירוקה תופסת תאוצה בייחוד בקיבוצים ובמושבים יש חיבור מיידי, כאשר מדברים על בנייה ירוקה, מאידך מדאיג כי בערים הגדולות העניין לא עולה לדיון כלל וכלל.
עידית

הודעהעל ידי eiditr40 ב ב' נובמבר 23, 2009 12:21 pm

ההורים שלי החליטו לבנות בנייה ירוקה , הם הולכים עם זרם ההרחבה בקיבוץ להבות הבשן.
גגות סולריים כבר לא מילה גסה וגם המחיר לא בשמיים , לקחת בחשבון שרק אחרי מספר שנים
מחזירים את ההשקעה.
אני לומדת קורס עיצוב גרפי, ואימא שלי הטילה עליי משימה לצייר לאדריכל את הבית ,
איך אנחנו רוצים הוא ייראה ויזואלית.
eiditr40

הודעהעל ידי מילי ב ב' נובמבר 23, 2009 12:27 pm

אין ספק שגגות סולריים זה השם החדש בתחום..
אני כבר ראיתי כמה וכמה אנשים שהתקינו זאת על גגות ביתיהם. מה שכן זה באמת לא זול ולוקח זמן להחזיר את ההשקעה.
לנו במקרה יש חבר הנדסאי והוא עזר לנו להשיג זאת במחיר שיכלנו לעמוד בו אז אנו התקנו את זה בלי בעיות כמעט.
מילי

הודעהעל ידי יערית ב ג' נובמבר 24, 2009 10:45 am

לפעמים צריך להשקיע בדברים על מנת לשמור ולשמר אותם לטווח הארוך.
הניחו לכם שתחפשו דברים שהם זולים יותר, בהתאם גם אורח חייהם יהיה קצר יותר ומידי כמה זמן תצטרכו להחליף ולהוציא כספים מיותרים.
לכן אם משקיעים אז משקיעים עד הסוף , לטווח הארוך.
ככה אני עשיתי בבית שלי. חברה שלי למשל, שהתגרשה לא מזמן גם רוצה להשקיע בזה אך אין לה כסף מיותר למרות המזונות אישה שהיא קיבלה, היא אמרה שהיא תחסוך עוד קצת ותשכיר בית קרקע עם גינה, בע''ה.
יערית

הודעהעל ידי Dean ב ג' דצמבר 01, 2009 5:09 pm

לדעתי יש לעודד את הבנייה הירוקה, זהו עניין רציני
וחשוב שאם הוא יחדור לכל שכבות העם בתודעה,
אנשים יתחילו לחסוך ולשמור על הכדור שלנו ירוק,
מדובר בחיים של כולנו, והחיים שלנו הם לא משחק ..
Dean

הודעהעל ידי מילי ב ב' דצמבר 21, 2009 3:23 pm

בהחלט לא כדאי לשחק עם עניין הבנייה הירוקה כי מה שזה גורם זה שזה פשוט בסוף הורס את הארץ שלנו ואת העולם שלנו ואת כדור הארץ שלנו.
בגלל זה לא רק ארץ מדברים על זה הרי רק עכשיו הייתה ועידת קופנהגן שמטרתה הייתה לדון בהתחממות כדור הארץ שנגרמת מחוסר ההתייחסות שלנו לכך שאנחנו הורסים את הכדור במו ידינו. גם חבר השלי שנמצאת בעבודות בחו"ל אמרה לי שגם שם הנושא מתחיל לצבור יותר ויותר תהודה.
מילי

הבא

חזור אל יורם קראוס - בנייה ירוקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד