מהי בעצם בנייה ירוקה?

פורום העוסק בבניה ירוקה

מנהל: koby33

מהי בעצם בנייה ירוקה?

הודעהעל ידי yamyam ב ד' יולי 01, 2009 9:43 am

מהי בעצם בנייה ירוקה? התשובה כבר בתוך השאלה.
בנייה ירוקה הינה למעשה בנייה חכמה שמטרתה היא להקנות תנאי מחייה טובים יותר לתושבים וכמובן שבריאים יותר.
הבנייה הירוקה בעצם עוסקת בהיבטים סביבתיים תוך כדי הקפדה על שמירת איכות הסביבה.
כיום, ישנה מגמת עלייה במודעות ובתודעת החברה על שמירת איכות הסביבה והחשיבות על כך.
מהאם מישהו מכם חשב על בנייה ירוקה מדיי פעם? האם ניסה ליזום רעיון חדשני להגברת מודעות הסביבה?
yamyam

Re: מהי בעצם בנייה ירוקה?

הודעהעל ידי אידית ב ד' ספטמבר 30, 2009 12:10 pm

תקן הבנייה הירוקה בארה"ב מפורט ומחמיר הרבה יותר מהתקן הישראלי החדש שפרסם מכון התקנים הישראלי. לייתר דיוק, בארה"ב קיימים כמה תקנים לבנייה ירוקה וכל הרוצה להחמיר ולהתקרב יותר לטבע, יימצא שם את התקן המתאים לו, שיהפוך אותו ירוק למהדרין,כך מסביר יורם קראוס, מנכ"ל חברת SMS לניהול פרויקטים ופיקוח הנדסי, הנחשבת לחברה הגדולה ביותר בתחומה במרכז הארץ. אולם, נשאלת השאלה, האם בית ירוק, שנבנה על פי התקן המחמיר ביתר בארה"ב, יועתק לכאן, לארץ ישראל שבמזרח התיכון, יהיה אף הוא בית ירוק למהדרין?
אידית

הודעהעל ידי יערית ב ב' נובמבר 23, 2009 12:30 pm

השאלה שישר צצה לי בראש היא האם יורם קראוס אחראי על הבנייה הירוקה בארה''ב או שמא יש אדם אחר שמבצע זאת, סוג של יורם קראוס? (לא שאני חושבת שיש תחליף ליורם קראוס, הרי מזמן לא שמעתי על אדם בעל כריזמה כזו והרצון לנסות ולשנות את מה שיש).
מעניין איך אפשר לבנות מטבחים על פי הבנייה הירוקה, מבחינת חשמל,סופות רעמים ושלגים, איך המטבח יחזיק מעמד אם הבית בנוי מבוץ.
דבר נוסף שמעניין אותי הוא מה יגיד יורם קראוס על ההצעה החדשה לגבי הנורות החסכוניות.
בטלוויזיה משדרים זאת רוב הזמן, על מנת לשמור על איכות הסביבה כדאי מאוד להחליף את המנורות בבית למנורות חסכוניות, רק מה, התעוררה לה בעיה מסויימת , בעיה רצינית.
מממצאים החוקרים הגיעו אליהם, המנורות הללו מסוכנות לבריאות האדם, הסיכוי לחלות בסרטן גבוהה יותר במקרה ויש חשיפה ממושכת לאור המנורות הללו.
אתם בוודאי שואלים כיצד?, אז לנעשה, המנורות אכן חסכוניות אך הן פולטות קרינת אולטרה שהיא מסוכנת מאוד במקרה ונחשפים לקרינה הזו זמן ממושך ובמרחק של כמה סנטימטרים ספורים.
לכן אם אתם הורים והעסקתם בייביסיטר שתהיה אחראית על משמורת ילדים , דאגו כי היא לא תשתמש במנורות לילה,שרובן עובדת בעזרת הנורה הזו.
יערית

הודעהעל ידי מילי ב ב' נובמבר 23, 2009 12:32 pm

מעניין מה שאת אומרת אני ממש לא ידעתי את זה..
דווקא התקנו בבית מספר מנורות חסכניות כאלו כמו המנורה במטבח ( הפלורסנט) ועוד כמה בכמה חדרים..
האם זה ודאי העניין הזה?
נראה לי אני אשאל כמה חברים הנדסאים שלנו אולי הם יודעים משהו- אחד או שניים לפחות עובדים בחברת חשמל..
אני מקווה שהם יידעו מכיוון שעכשיו מעט נלחצתי.
מילי

הודעהעל ידי יערית ב ג' נובמבר 24, 2009 10:29 am

אני הופתעתי מאוד לגלות זאת, אמרו את זה במהדורת חדשות השבוע.
מסתבר שאומנם מדובר בדבר חסכוני מאוד וידידותי לסביבה אך כלל ל א בריא וידידותי לאדם.
מדובר על קרינה חזקה מאוד שמעלה את הסיכויים לחלות בסרטן.
יש לנו שכן שהוא עורך דין גירושין והוא אמר שהוא יידבר עם הקולגות שלו ויתייעץ איתם לגבי האפשרויות שעלינו לעשות על מנת למנוע מאנשים לקנות את המוצרים הללו ולסכן את בריאותם ובראיות ילדיהם.
יערית

הודעהעל ידי אביטל ב ג' נובמבר 24, 2009 5:07 pm

האם זה סוג ספציפי או שמדובר בכל המנורות החסכניות הקיימות היום בשוק?
אני שואלת מכיוון שעבדתי תקופה ארוכה מאוד בעבודות בחו"ל ובמשרד שלי הייתה מותקנת מנורה כזו..
ריתי לדעת אם זה בוודאות בעייתי או שמא ישנן כאלה שהן פחות גרועות או לא מזיקות ואם כן מה מידת החשיפה הראויה?
הייתי פשוט במשרד הזה כל הזמן תחת המנורה הקופחת ומעט נלחצתי מדברייך.
אביטל

הודעהעל ידי יערית ב ד' נובמבר 25, 2009 10:20 am

לא כל הנורות הללו מזיקות, אלה שהן הכי חסכוניות הן המזיקות ביותר.
כמו שאמרתי, הן חיוניות מאוד לסביבה אך לבני האדם היא מזיקה מבחינה בריאותית.
לא מדובר במנורות שיש במטבחים, אלא מדובר במנורות אולטרה כמו שיש בחדרים,במקלטים וכדומה.
יערית

הודעהעל ידי אביטל ב ה' נובמבר 26, 2009 9:17 am

הבנתי.. אוקיי אם כך אז בסדר, נראה לי..
אני עוד צריכה לברר לדעתי באיזה מנורות בדיוק אין בעיה להשתמש ובאיזה יש.
פשוט מאוד חשוב לי ולבעלי גם להשתמש במנורות כאלו בדיוק רצינו לקנות..אנחנו מאוד חובבי טבע ורוצים לשמור עליה כמה שאפשר.
רצינו גם לקנות בית בבנייה ירוקה אם אפשר כזה שיורם קראוס תכנן מכיוון שזה מאוד חשוב לנו.
לטעמי זו ממש עבודת קודש- אם לא נשמור על הסביבה שלנו לא עוד הרבה זמן נגיע למצב שאין לנו כדור ארץ לחיות עליו.
אביטל

הודעהעל ידי יערית ב ה' נובמבר 26, 2009 9:57 am

אז זהו, שהצרכן לא יכול לדעת איזו מנורה הוא קונה, ''הטובה'' או ''הרעה'' כיוון שמוכרים בעצמם לא יודעים.
נכון , חשוב מאוד לשמור על הסביבה שלנו ולנסות להקטין את הפגיעה בה, אך מנגד לא להרוס את בריאותינו זה לא משהו שצריך לבוא על חשבון משהו אחר.
אלה הם שני דברים שצריכים לקרות סימולטנית.
גם מבחינת כל מוצרי החשמל שיש בביתנו, אם זה מיקרוגל, מדיח כלים (כדאי מאוד לדאוג למחזור המים), מומלץ גם להכניס מזון אורגני, מבחינת מזונות אישה תמיד תכניס לביתה מאכלים ומזונות בעלי ערך תזונתי גבוה. אמא שלי למשל קונה רק ירקות ופירות אורגניים.
יערית

הודעהעל ידי איה ב א' דצמבר 13, 2009 3:05 pm

חשוב להבין שכדי להכנס לתחום האקולוגי הזה וכדי להפוך באמת לאדם ששומר על סביבתו אנחנו צריכים ממש לערוך חקירות מעמיקות בכל נישה בחיינו. בתחום האוכל לבדוק את המוצרים שאנחנו קונים ואוכלים. כמו כן בנייה ירוקה כמו שכבר מוזכר בפורום זה. בנוסף גם לשים לב לרכבים מזהמים אוויר והרשימה עוד ארוכה...
איה

הבא

חזור אל יורם קראוס - בנייה ירוקה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד